محبوبترین غذاهای محلی ایران ؛ از شیرازی پلو تا آبگوشت قرمه همدان پلازا
انتشار: آذر 19، 1401
بروزرسانی: 28 تیر 1404

محبوبترین غذاهای محلی ایران ؛ از شیرازی پلو تا آبگوشت قرمه همدان پلازا

محبوبترین غذاهای محلی ایران ؛ از شیرازی پلو تا آبگوشت قرمه همدان پلازا

اگر به دنبال یک غذای سریع، خوشمزه و مقوی هستید به سراغ نرگسی اسفناج بروید که یکی از غذاهای محلی محبوب در شمال کشور است. اسفناج تازه، پیاز، تخم مرغ و سیر مواد تشکیل دهنده این غذای ساده و لذیذ هستند. ترش سماق یکی دیگر از غذاهای پرخاصیت شمالی است که به دلیل وجود سماق در آن خواص بسیاری دارد. سینه مرغ ،سبزی خورشت، پیاز، لوبیا قرمز، آبغوره، سماق، غوره، سیر و نمک مواد تشکیل دهنده این غذا هستند. کئی پلا همان کدوپلوی مازندرانی است که در تهیه آن از کدو حلوایی رنده شده، پیاز، زیره، زردچوبه، گوشت چرخ کرده، برنج و کره محلی استفاده می کنند. رنگ و لعاب این غذا قطعا شما را وسوسه می کند تا طعم آن را بچشید.

  • سپس آب آن را خالی کنید و در یک قابلمه آب جوش بریزید تا برنج برای هفت تا ۱۰ دقیقه بپزد.
  • اغلب آش گوشت خرم آباد در سینی های سه نفرِه در میهمانی بزرگ سرو می شود.
  • در سال های اخیر قالی بافی در ابیانه رونق گرفته و نزدیک به ۳۰ کارگاه قالی در آن برپا شده اند.
  • این غذای مقوی اغلب در ماه محرم به عنوان نذری پخته می شود و خوشمزه ترین نوع آن را می توانید در حوالی حرم امام رضا (ع) نوش جان کنید.
  • غذاهایی که تحت عنوان «قاطی پلو» شناخته می شوند، در شیراز بسیار محبوب هستند و ازاین رو، انواع قاطی پلوهای خاص و خوشمزه در فرهنگ غذایی این شهر به چشم می خورد.
  • در منوی رستوران آن، انواع غذاهای فرنگی به چشم می خورند که از مواد اولیه عالی تهیه شده اند، البته محدوده قیمتی آن ها کمی گران است.

عده ای رب پلو را به شکل جداگانه دم می کنند و مرغ یا گوشت را نیز در کنار برنج، به صورت جداگانه می گذارند و برخی نیز این غذا را کاملا به شکل گیاهی و بدون پروتئین حیوانی آماده می سازند. اگر بار اولتان باشد این شیرینی را امتحان می کنید، احتمالا تبدیل به یکی از طرفداران پر و پاقرص آن شوید. پختن این شیرینی به ساده ترین حالت ممکن در ماهیتابه درست می شود. ترکیبات این شیرینی، آرد، کدو حلوایی، تخم مرغ، شکر، گلاب یا شیر، گردو و دارچین و هل است. جاهایی مثل اصفهان با این همه تنوع غذای محلی، بهترین جا برای یک شکم گردی عالی محسوب می شوند.

سمک مشوی، خوراک سنتی کیش و لبنان!

طعم ترش را در آن احساس می کنید و برخی ها برای خوش طعم تر شدن به آن گوجه سبز هم اضافه می کنند. پخت آش اوماج علاوه بر اصفهان در همدان، تبریز و اردبیل هم رواج دارد. برای پخت این آش از حبوبات، آرد سفید، آب، اسفناج، زردچوبه، پیاز و ادویه استفاده می شود. ابتدا باید آرد الک شده را با نمک و آب یه شکل خمیر درآورده و ورز دهید تا شکل دانه های ریز عدس را به خود بگیرد.

صبحانه سنتی در شهرهای شمال غربی ایران

امتحان کردن غذاها و شیرینی های شهرهای مختلف از لذت های سفر و آشنایی با فرهنگ های مختلف است. غذا های سنتی چابهار مانند دیگر شهرهای جنوبی ایران، شامل ادویه های مختلف و تند است. معمولا غذاهایی به این سبک و سیاق بیشتر شبیه غذاهای بومی هندوستان و پاکستان هستند.

۱۸. غذاهای محلی استان زنجان

خوردن غذاهای محلی شهرهای ایران یکی از لذت بخش ترین قسمت های مسافرت و ایران گردی است. بنابراین در این مقاله قصد داریم شما را با بهترین غذاهای محلی ایرانی آشنا کنیم. یکی از خوشمزه ترین غذاهایی را که به خصوص در فصول سرد می توانید امتحان کنید، کال کباب است. این غذا که مواد تشکیل دهنده ساده ای هم دارد، یکی از خوشمزه ترین غذاها با رب انار است.